2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Tomaševskio kalba Europarlamente

Išverčiau Tomaševskio kalbą Europarlamente. Mus liečia tik antras klausimas.

Drugi przykład dotyczy głośnego skandalu pedofilskiego na Litwie, w który zamieszani są wysocy funkcjonariusze wymiaru sprawiedliwości, z sędziami włącznie. Sąd, policja i komornik robią wszystko, aby odebrać opiekunce dziecko, które jest jednocześnie ofiarą i głównych świadkiem procederu. Wszystko odbywa się w atmosferze strachu i demonstrowania siły przez instytucje państwa.

Wydaje się, że celem jest zastraszenie świadków zamiast rozbicie zorganizowanej grupy pedofilów. Jest to przykład łamania praw obywatelskich, ukazujący, że w tego typu sprawach są równi i równiejsi.

Antrasis Klausimas susijęs su garsiuoju pedofilijos skandalu Lietuvoje. Jame įsipainioję aukšti teisingumo pareigūnai, įskaitant teisėjus. Teismas, policija ir antstolis daro viską, kad iš globėjos atimti vaiką, kuris yra ir nukentėjusysis ir pagrindinis liudininkas. Valstybės institucijos kuria baimės atmosferą ir demonstruoja jėgą.

Susidaro įspūdis, kad tikslas yra įbauginti liudininkus, o ne išardyti organizuotą pedofilų tinklą. Tai yra žmogaus teisių pažeidimo pavyzdys, rodantis, kad tokio tipo reikaluose vieni yra lygesni už kitus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą