2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Atsakymas Linui Slušniui


 Linas Slušnys laikraštyje 15 min sako: „Neįsivaizduoju, kas gali išaugti iš tokio vaiko. Piktas, įtūžęs, kerštingas ir nevisavertiškumą nuolat jaučiantis žmogus, kuris niekad neras vietos visuomenėje, net jei jam ir bus suteikta pagalba. Arba jis taps agresyvus ir galiausiai nukeliaus iki pačių baisiausių dalykų.“
 Nesu psichiatras, psichologas. Tiesiog šiek tiek domėjęsis psichologija, turintis vaiką, gyvenimišką patirtį ir galvą ant pečių.
 Pirmiausiai, pastebiu tuos pačius ekstrasensorinius sugebėjimus, kaip ir pas Dainių Pūrą, kuris diagnozes nustatinėja per atstumą, net nepabuvęs vietoje ir nepabendravęs su žmonėmis.
 Mergaitei piešiama baisi ateitis pagal galimus scenarijus iš pasaulinės medicinos praktikos. Tačiau piešiama tendencingai ir netgi melagingai. Mano nebegerbiamas Linai, ar galite teigti, kad visi traumuoti vaikai virsta tuo, ką aprašėte? Aš galiu drąsiai teigti – ne.
 Teigiate, kad „neras vietos visuomenėje, net jei jam ir bus suteikta pagalba“. Tai yra visiška nesąmonė. Yra daugybė žmonių, pergyvenusių dar baisesnių sukrėtimų ir tapusių dorais ir garbingais žmonėmis. Manau, esminis faktorius yra aplinka, kurioje auga vaikas. Jei vaikas auga mylinčioje, doroje aplinkoje jis gali nugalėti bet kokius sukrėtimus. Matau linksmą mergaitę, kuri žaidžia su kitais vaikais, su teta. Jūs per atstumą nustatėte įtaigą, padarytą mergaitei. Aš taip pat matau – tai yra meilė. Mylimas vaikas myli savo artimuosius ir neapkenčia savo skriaudikų. Negi manote, kad 8 metų mergaitė nesupras, kas vyksta aplinkui? Kas ją myli, o kas nori savanaudiškai pasinaudoti kaip daiktu.
 Piešdamas tik juodą mergaitės ateities portretą ir nutylėdamas kitas galimybes jūs tendencingai bandote palaikyti vieną pusę. Man vis kyla klausimas tokiose situacijose – kodėl? Ar pinigai, ar esate įtakojamas kitaip? Psichiatrija ir saugumas visad buvo greta.
 Man kilo ir kita mintis. Pagal turimą informaciją, jūsų piešiamas baisaus, psichiškai suluošinto žmogaus portretas labai tinka Stankūnaitei. Tuomet galima daryti pagrįstą prielaidą, kad ji pati vaikystėje patyrė psichologinį, fizinį smurtą, seksualinį išnaudojimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą