2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Klonio gatvės mintys 1

2012 04 29
LTV, būdama Lietuvos Respublikos visuomeniniu transliuotoju, pažeidinėja žurnalistinę etiką ir pamina teisėtus Lietuvos žmonių lūkesčius gauti teisingą ir nešališką informaciją. Pavyzdys – 2012 04 29 laida “Savaitė“, kurioje buvo pateikta vienpusiška ir net melaginga informacija apie situaciją Klonio gatvėje, Garliavoje. Buvo pateikta tik D. Pūro ir R. Šalaševičiūtės asmeninė nuomonė. Šie asmenys yra suinteresuoti ir aiškiai palaikantys vieną pusę (deja, ne tiesos ir ne gėrio). D. Pūras, nė karto nepabuvojęs Klonio gatvėje ir nė karto nesusitikęs su mergaite, nustatinėja diagnozes, prieštaraujančias net sveikam protui. Vaikui, kuris nuo gimimo gyvena toje pačioje vietoje, su tais pačiais žmonėmis, linksmas ir nevaržomas žaidžia lauke su įvairiais vaikais ir suaugusiais, diagnozuotas Stokholmo sindromas. Taip pat paskleistas melas, kad vaikui apribota teisė į mokymąsi, nors mergaitei yra paskirtas namų mokymas ir ji sėkmingai mokosi. Tą patvirtina mokymo įstaiga.
Prašau apsvarstyti šį skundą LRT taryboje ir pateikti raštišką atsakymą. Prašau artimiausioje laidoje paneigti melagingą informaciją ir nedelsiant nutraukti dezinformacijos kampaniją, šališkų laidų ruošimą ir transliavimą.

2012 04 28
Sąžiningas LR Konstitucijos interpretavimas.
Motinos ar tėvo teisės į vaiką negali būti prilygintos teisei į privačią nuosavybę. Radus mobilųjį telefoną, jis turi būti grąžintas savininkui nedelsiant. Vaikas nėra daiktas (vaikas yra žmogus, jei kas pamiršo), todėl prievartinis grąžinimas (prieš vaiko valią) yra negalimas. Bet koks įstatymas ar jo interpretavimas, leidžiantis ar liepiantis skriausti vaiką, yra neteisingas, neteisėtas ir nusikalstamas (su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis).

2012 04 27
“Nepabuvęs kareivėliu - nebus geras artojėlis”. Radau sau prasmę tuose žodžiuose. Kaip rašė vienas jaunas, bet jau atsakingas žmogus – gyvenime papuolame į didesnius ar mažesnius mūšius, kur turime pasirinkti – kovoti už tiesą, pasiaukoti, ar pasiduoti, parsiduoti, išduoti.


Gyvenimo teorema.
Kirba mintis, kad skirdamas laiką kitam, atimi jį iš savo šeimos. Bet darydamas gera kitam – tampi geresniu. Geresniu, nei darytum gera tik sau, tik savo artimiesiems. Tapęs geresniu, tampi geresniu ir savo artimiesiems.

2012 04 25
Šiandien ankstų rytą laukdamas autobuso galvojau kodėl Klonio gatvėje taip gera, kodėl vėl ir vėl norisi sugrįžti? Supratau, kad tai yra tas taip pasiilgtas jausmas nuo 1991 metų sausio. Atvirumas, nesavanaudiškumas, nuoširdumas, meilė artimui, pasiaukojimas, tyrumas, ... gryniausiame pavidale. Jauti, kad darai kažką tikra, prasminga. Dorovės mokykla. Labai skirtingi žmonės suvienyti kilnaus tikslo. Čia randi tai, ko taip trūko tuos 22 metus. Nepamenu, kas taikliai pastebėjo tą skaičių 22. 1918 – 1940 ir 1990 – 2012. Vėl lemtingi dvidešimt antri nepriklausomybės metai. Vėl galim ją prarasti. Dabar į mūsų laisvę kėsinasi vidinis priešas. Ar užteks drąsių žmonių jai apginti?



Ne mano pastebėjimai, bet pritariu.
Turim du pranešimus iš parsidavusios ir valdomos žiniasklaidos. Vienas pateikia Stankūnaitės verkšlenimą dėl snaiperio Klonio gatvėje – atseit ją ruošiasi ten nušauti. Kitas – bandymo kartis žymės ant kaklo. Kuris paskutinio gyvo suaugusio liudininko pašalinimo scenarijus bus pasirinktas? Jei reiktų statyti loterijoje, statyčiau už nusižudymo imitavimo scenarijų, apkaltinant Venckienę Stankūnaitės privedimu iki savižudybės. Vienu šūviu du zuikiai. Pagrindinė liudininkė ir pagrindinė rakštis. Ūsas bus bet kuriuo atveju išteisintas, nes mirtis jį jau išteisino. Stankūnaitę taip pat išteisina mirtis. Venckienė sukompromituota ir atleista. Mergaitė gal net liks senelių namuose – jos jokioms byloms jau nebereiks, nes kaltinamųjų nebeliko. Ar mes tada nurimsim?


2012 04 24
Jie mus kaltina valstybės pamatų griovimu, linčo teismais. Mes griaunam melą. Ar vaiko gyvybės ir sveikatos saugojimas yra linčo teismas?


Turiu tokią kvailą ligą – alergiją žiedadulkėms. Imuninė sistema išprotėjo ir puola žiedadulkes vietoj virusų ir bakerijų. Ir aš sergu. Reiktų tiesiog persikelti į kitą klimato juostą, kur nėra lazdynų, alksnių ir beržų. Gal net nėra tokios neteisingos (išprotėjusios, kaip mano imuninė sistema) teisėsaugos, ir moraliai degradavusių valstybės pareigūnų, griaunančių žmonių gyvenimus. Gal ten ir žmonės geresni, ir saugiau, ir lengviau. Bet gi čia mano šaknys. Čia mano namai. Čia mano šeima. Čia mano Tauta. Turim išsikuopt purvą, kuris dėl mūsų nevalyvumo, abejingumo susikaupė per 22 nepriklausomybės metus, 50 okupacijos metų. Turim tai sustabdyt. Kitaip nuskęsim.


Kodėl aš čia, Klonio gatvėje?
Aš nenoriu, kad mes nusiristumėm iki dabartinio Rusijos lygio, nes jau nebetoli.
Aš nenoriu, kad įtakingas žmogus padarytų avariją, užmuštų mano artimą, o tyrėjai apkaltintų mane ir įkištų už grotų, nes aš nesutikau paimti kyšio, prisiimti kaltę ir gauti lygtinai.
Aš nenoriu, kad advokatas, atskleidęs milijoninę PVM grobstymo aferą, pats būtų apkaltintas sukčiavimu ir numarintas ikiteisminio tyrimo izoliatoriuje.
Aš nenoriu, kad būtų mušami, luošinami aktyvistai, protestuojantys prieš neteisėtus parko kirtimus dėl brangios žemės.
Aš nenoriu, kad pas mus būtų mirtinai sumušami ar tiesiog nušaunami tiesą sakantys žurnalistai.
Todėl aš čia.


2012 04 23
Viena talentinga ir drąsi moteris (gražiu vardu Neris) neseniai vardino įvairias fobijas, kuriomis sirgo ir serga. Pagalvojau apie save ir pastebėjau panašius simptomus. Pasikeičiau. Ypač po kovo 23 dienos. Stiprūs jausmai, emocijos sukelia fizinius pokyčius smegenyse. Dažniausiai negrįžtamus. Įtariu, kad susirgau melofobija ir patologine tiesos sakymo manija. Manau, mano negerbiami psichiatrijos ir psichologijos vadai pripažins tai labai pavojingomis psichinėmis ligomis, reikalaujančiomis stacionaraus gydymo, o neteisinga teisėsauga priims teisėtus sprendimus tai atlikti. Toks gydymas pas mus vis dar nemokamas. Pacientui. Kaip senais gerais laikais.


2012 04 22
Šiandien Klonio gatvėje buvo labai gražus ir jaudinantis aktorės ir režisierės Neries pasirodymas. Manau jis atsiras ir internete. Ar nesusimąstėte, kodėl tai nevyksta prie Stankūnaitės tėvų namų? Prie Ūso tėvų namų? Kodėl Lietuvos šviesuoliai nestoja ton pusėn? Ne tokie kvaili tie žmonės, kaip kai kas norėtų. Ir tai tik dar viena šukelė tiesos paveiksle.

Jeigu atvažiavusi imti vaiko Stankūnaitė sušuktų „Gelbėkit, jie nori mane nužudyti!“ – aš ją gelbėčiau. Bandyčiau gelbėti. Tuomet ir ji būtų mažas, skriaudžiamas žmogus.
Laimute, atsipeikėk, tu dar neperžengei tos ribos, nuo kurios nebėra kelio atgal.

Ateina laikas, kai net stovėjimas nuošalyje tampa nusikalstamu. Kai matai daromą nusikaltimą ir nieko nedarai. Randi šimtus paaiškinimų, pasiteisinimų, bet esmės tai nepakeičia – TU DALYVAUJI NUSIKALTIME.
Ar gali būti baisesnis nusikaltimas už nekalto, negalinčio apsiginti vaiko skriaudimą, niekinimą, žudymą?

2012 04 21
“STOP pedofilijai Lietuvoje!” dabar mėgsta 38949. “Laimutė Stankūnaitė” mėgsta 333.

Gyvenime ir internete sutinku daug pavargusių, nusivylusių žmonių, teigiančių, kad nieko nebus, viskas blogai, bus dar blogiau, vaiką vistiek paims ir nutildys, ...
Šalin tą pesimizmą. Viskas yra mūsų pačių rankose. Kiek padarysime, tiek ir bus padaryta. Vienas žmogus gali padaryti tiek, kiek gali padaryti vienas žmogus. Tūkstančiai gali pakeisti situaciją iš esmės. Stebuklus kuria žmonės. Daug žmonių gali sukurti didelį stebuklą.
Stovėdamas nuošaly ir aimanuodamas – nieko nepadarysi. Turim ne skaldytis į partijas, judėjimus, bet vienytis po viena naujo Sąjūdžio vėliava. Už tiesą ir teisingumą. Šiandien – „Darom“. Kuopiam šiukšles iš aplinkos, iš valstybės, iš savęs!

2012 04 20
„Žygiais, o ne žodžiais mes tėvynę mylim“, tačiau daugumai dabartinių Seimo narių net teisybės pasakymas jau būtų žygdarbis. Galbūt jau atėjo laikas tai pakeisti?

Tauta nemiršta, kol gyvas tautos žiedas. Bent vienas žiedelis. Nesvarbu - tėvynėje, ar svetur.

Gal mes ne taip supratom, gal čia toks kultūros ministro humoras? O gal jis iš tiesų už mus ir šiuo pareiškimu siekė sukelti audrą ir prišaukti daugiau menininkų į Klonio gatvę?
Bet kuriuo atveju jam pavyko. Jį išgirdo, sureagavo. Rezultatas puikus!
Gal dar galėtų tokį pareiškimą išleisti ir švietimo ministras?
Jeigu prisijungtų ir darbo biržos direktorius, mes iškart nugalėtumėm!

2012 04 19


Aš galvoju – kuo save gali pateisinti vaicekauskienės, žiobienės, kryževičiai, kondratjevai, šimašiai, ... ?

- Aš tik dirbu savo darbą, vykdau teismo sprendimą, įsakymą, ...

Bet juk tą patį darė Berija, Gebelsas, Mengelė, Himleris, koncentracijos stovyklų budeliai, NKVD, KGB žudikai ir kankintojai.
Jie atsakytų – juk Lietuva – demokratinė valstybė, ES ir NATO narė. Bet juk Sovietų Sąjunga save taip pat laikė demokratine valstybe! Reikia žiūrėti į esmę, bet ne į pavadinimą. Jeigu teismas priima neteisėtą ar neteisingą sprendimą, tas sprendimas netampa nei teisėtu, nei teisingu.


Ateina toks laikas, kai tavo tylėjimas, tavo stovėjimas po medžiu tampa nusikalstamu.


Žinojimas apie vykdomą nusikaltimą ir nieko nedarymas yra nusikaltimas. Kuo gali pasiteisinti, jei nieko nedarai? Ką atsakysi vaikui, artimiesiems, draugams, pažįstamiems? Ką pasakysi sau ar kunigui mirties patale? Ką padarei, kad išgelbėtum nekaltą vaiką?

Ar tikrai nieko negali padaryti? Galbūt gali skleisti žinią? Gal gali prisidėti prie protestų? Gal gali skirti kažkiek laiko realiai pagalbai? Gal gali nenueiti į kiną, nepažiūrėti serialo? Gal gali bent kelias valandas per savaitę, per dieną pabūti Klonio gatvėje? Gal gali kokį malonumą iškeisti į pareigą?



Neišsigandom okupantų, neišsigąsim ir savų iškrypėlių!


2012 04 15
Žmogus, turintis sėdėti kalėjime, teisia kitus. Kokia gėda Lietuvai. Pas mus daug tokių. Teisėsaugoj, politikoj, medicinoj, žiniasklaidoj, ... Todėl ir turim, ką turim.


2012 04 13
Neringa yra labiau verta būti Lietuvos Prezidente, nei Grybauskaitė. Neringos teisinė kompetencija – akivaizdi. Moralė – pavyzdinė. Reputacija – nepriekaištinga. Net saugumas ir lrytas nesugebėjo rasti nei vienos dėmės.
Neringa įrodė savo meilę, pasiaukojimą vaikui, žmogui, teisingumui, Lietuvai.


Mergaitės likimas = Lietuvos likimas. Pažeminta, išprievartauta, mirtiname pavojuje.


Vienas nusikaltimas prieš Kedienę, Skučienę ir vaiką jau padarytas (kovo 23 d.). Pakartotinis nusikaltimo padarymas yra recidyvas. Pareigūnai, netapkite recidyvistais!

LR Konstitucijos 3 straipsnis: „Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į ... konstitucinę santvarką“
5 straipsnis: „Valdžios galias riboja Konstitucija. Valdžios įstaigos tarnauja žmonėms.“
6 straipsnis: Kiekvienas savo teises gali ginti remdamasis Konstitucija”.
7 straipsnis: Negalioja joks įstatymas ar kitas aktas priešingas Konstitucijai.”
20 straipsnis: „Žmogaus laisvė neliečiama.“
21 straipsnis: „Žmogaus asmuo neliečiamas. Draudžiama žmogų kankinti, žaloti, žeminti jo orumą, žiauriai su juo elgtis, taip pat nustatyti tokias bausmes.“
29 straipsnis: „Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys yra lygūs.“
110 straipsnis: „Teisėjas negali taikyti įstatymo, kuris prieštarauja Konstitucijai.“

2012 04 11
Kada valstybė nustos švaistyti pinigus ir tyčiotis iš žmonių? Gal tada, kai pareigūnams grės tiesioginė atsakomybė už padarytus sprendimus ir patirtus nuostolius? Kodėl dar nepašalintas namukas iš Venckų kiemo ir nenutrauktas niekam nereikalingas „saugojimas“? Juk apsaugos atsisakyta prieš dvi savaites, o tie „sargai“ pasižymėjo ne saugojimu, o grobimu ir smurtu prieš Kedienę, Skučienę ir vaiką.


Konservatoriai tikrai prašovė su Žiobiene. Taip pat ir stovėdami po medžiu. Nebūtina kištis į teismų darbą, užtenka išreikšti savo požiūrį į melą, neteisingumą, moralines vertybes. Teisybės sakymas nėra nusikaltimas nei paprastam žmogui, nei politikui, nei Seimo nariui.


2012 04 10
Diskutuodamas su oponentais arba skaitydamas jų komentarus dažnai sutinku kaltinimą Kedžiams ir Venckams, kad jie sukūrė pedofilijos istoriją, kad jie vedžioja už nosies pilką minią.
Jeigu jie išties tokie išradingi ir sėkmingi, mažų mažiausiai jų vieta yra Lietuvos politikos olimpe. Ne bet kurie to olimpo gyventojai gali pasigirti tokia rėmėjų minia.
Iš kitos pusės – man negėda būti tarp tokių „suvedžiotų“ kaip Vytautas Landsbergis, Romualdas Ozolas, Darius Kuolys, Liudvika Pociūnienė ir daugybės kitų šviesuolių. Man būtų labai gėda būti tarp vaicekauskienių, kryževičių, kondratjevų,.. Arba tarp stovinčių po medžiu.

2012 04 08
Seneliai Kedžiai – kaip pokario partizanų tėvai. Vaikas, kovojęs už dukrą, už teisybę – už Lietuvą – nužudytas. Seneliams liko jo dukra, kurią blogio jėgos bando išplėšti ir sunaikinti. Seneliai savo kūnais saugo vaiką, kuris kabinasi į juos, kaip į gyvenimą.
Vėl Lietuvoje abejingumas, prisitaikėliškumas, melas, išdavystė. Tik saujelė žmonių čia ir užsienyje (netgi daugiau užsienyje, nei čia) stoja ginti vaiką, teisybę, Lietuvą.
Istorijos spiralė. Kurioj TU pusėj? 

2012 04 06
Protestai yra gera priemonė, nes patraukia dėmesį, skatina domėtis, diskutuoti. Nepritariu neteisėtiems protestams. Galima išlaikyti reikiamus atstumus. Buvau pasižiūrėti piketo Kaune. Gražu, jaudina, teisinga, bet neteisėta, nes neišlaikytas 75 metrų atstumas. Už susirinkimų įstatymo pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 2000 Lt arba areštas iki 30 parų.

Ūso mama pareiškė, kad pedofilu staiga netampama. Sutinku. Dar reiktų pastebėti, kad pedofilu dažnai tampama vaikystėje patyrus seksualinę prievartą (ypač iš artimųjų). Bet dabar ne apie tai. Nemanau, kad Drąsiaus mergaitė buvo vienintelė Ūso auka. Atsiliepkit, nebijokit. Laikas baigti bijoti. Kitaip tai niekada nesibaigs. Ir tik blogės.
Sąžiningi vaikų namų darbuotojai, sąžiningi vaikų teisių gynėjai, specialistai, rodykite Ūso nuotraukas vaikams. Gal kas prisimins.

Komentaras Dainiui Kepeniui.
Kad būti patvoriniu, reikia atvykti į Klonio gatvę. Kiekvienas gyvenantis Lietuvoje tą gali padaryti.
Aš ateistas. Man nereikia Dievo, kad suprasti, kur yra tiesa. Tam reikia moralės ir pastangų ieškant tiesos.

2012 04 04
Kas gali, reikia protestuoti. Tiesa, viešumas, taikūs protestai - vienintelis būdas išgelbėti vaiką. Kurioj tu pusėj? Teisingumo, abejingumo ar melo?

Labai nemėgstu sąmokslo teorijų, nes dauguma yra gana kvailos, lengvai sugriaunamos, tačiau vistiek daug žmonių jomis tiki. Gal čia toks smegenų darbo principas – eiti lengviausiu keliu.
Šita teorija man nepasiduoda. Kodėl Stankūnaitė dar gyva? Gal todėl, kad dar gyva ir kita liudininkė – mergaitė, kuri vis dar gali padėti išnarplioti pedofilijos bylą? Ūso, Naruševičienės, Furmanavičiaus ir Drąsiaus jau nebėra. Girdėjau žmones kalbant, kad jau nebėra ir dar kelių bylai svarbesnių liudytojų (galėtų žiniasklaida tuo pasidomėti – Ūso kūną radęs žmogelis, Stankūnaitės nuomoto buto kaimynas, Drąsiaus kūną radęs žmogus). Antra mergaitė taip pat nutildyta – nežinia kur (vėlgi – kaip taip gali būti?). Stankūnaitė dabar yra vienintelis įrankis paimti mergaitę iš tetos ir senelių. Jei Stankūnaitei irgi būtų kas nors atsitikę (močiutė „pati“ griuvo, tad ir Laimutė galėtų „pati“ griūti, kaukšt pakaušiu į kietą grindinį ir nėra liudytojo), mergaitė garantuotai liktų Kedžiams ir galėtų liudyti pedofilijos byloje.

2012 04 03
Lietuvos “teisėsaugos teisingumas”.
Vakar kalbėjau su moterimi, kuri gavo metus lygtinai, nes gindama mergaitę, prilietė antstolį. Dabar gi Stankūnaitė su apsauginiais sužalojo mergaitę, Skučienę – ir nieko…

Stankūnaitės advokatas vakar laidoje „Ką manai?“ pareiškė, kad jam mokama iš Stankūnaitei suaukotų pinigų. Pedofilijos byloje vienas svarbiausių klausimų yra finansinis. Prokuratūra privalo išsiaiškinti, kas rėmė ir remia Stankūnaitę. Tai yra siūlo galas. Teisme turi būti žinomos Stankūnaitės pajamos, jų šaltiniai ir išlaidos. Be šių klausimų nagrinėjimo pedofilijos byloje, objektyvumas yra neįmanomas.

Skani ta gerumo sriuba.
Paprastai atvažiuoju pavalgęs, keturiom – penkiom valandom, pasiimu termosą su arbata ir pakelį sausainių, tad stengiuosi atsisakyti siūlomo maisto. Vakar neatsilaikiau trumpiems, bet įtikinamiems įkalbinėjimams paimti lėkštę sriubos. “Imk greičiau labai karšta laikyt”. Tikrai karšta, net nusvilau liežuvį. Tikrai skani, išvirta kaip sau.
Kaip tik vakar per valstybinę televiziją išgirdom kaltinimus, kad kažkas finansuoja šią akciją Klonio gatvėje. Išgirdom grasinimus, kad „teisėsauga“ tai isiaiškins. Galiu jiems padėti sutaupyti krūvą pinigų, nes matau tai savo akimis. Atvažiuoja skirtingi žmonės, atveža sriubos, sausainių, vienkartinių indų, saldumynų, geriamo vandens, malkų. Vakar atvežė plovo, šaltienos. Moterys sako – valgom ir valgom, priaugsim svorio.
Tegul aiškinasi, kas padeda. Tegul skelbia. Tegul sužino, kiek daug dar yra gerų žmonių Lietuvoje.

2012 04 03
Šaunuoliai mūsų išeiviai. Net iš tolybės mato tiesą, kurios nusikalstamai nemato dalis pareigūnų Lietuvoje. Kaip sakė Ozolas - nėra kito kelio kaip mesti tokius lauk iš darbo, nes jie jau nebepasitaisys. Čia jau reikia chirurginės operacijos, jei norime išsaugoti organizmą. Lietuvą.

Šiandien vėl buvo labai gera LTV ir LR laida “Ant svarstyklių” (tiesioginė Lietuvos radijo laida. Ved. Gintaras Aleknonis). Tik nesutinku su Ozolo paskutine mintimi apie emingrantus. Matome, kad jie daro labai reikalingą darbą, pasaulyje skleisdami žinią apie vykdomą nusikalstamą neteisėtą neteisingumą. Protestai vilnija visose šalyse, kur yra gausesnės mūsų išeivių bendruomenės. Protestuose dalyvauja ir naujieji, ir senieji išeiviai. Ačiū jiems!

Pralaimėjimas šioje situacijoje sugriautų tą gaidyną (http://cyvas.wordpress.com/2012/04/02/kolektyvinis-teiseju-kakarieku/). Todėl toks desperatiškas puolimas, peržengiant daug ribų. Teisinių, teisingumo, moralės.

Lietuvos "teisėsauga" dabar sprendžia patį rimčiausią klausimą per 22 atkurtos nepriklausomybės metus. Kaip sužaloti vaiką jo nežalojant?

2012 04 02
Klonis – Sausio 13-ta, mergaitės gynėjai – Lietuvos partizanai.

2012 04 01
Žurnaliste, palaikydamas smurtą prieš vaiką, darai nusikaltimą. Tavo tendencingas, melagingas žodis prisideda prie mergaitės žalojimo. Taip gali prisidėti ir prie žmogžudystės. Kaip tada žiūrėsi į akis savo kolegoms, draugams, artimiesiems? Nejau dėl savo gerovės gali paaukoti vaiką?

2012 03 31
Melo kojos trumpos, o ausys ilgos.
Sako nereikia lankytis priešiškuose puslapiuose. Sakiau ir sakysiu – reikia. Ten daug naudingos informacijos. Melo kojos trumpos, o ausys ilgos. Nei pabėgs, nei pasislėps.
Apsilaniau feisbuko puslapyje „STOP kedophilia in Lithuania“. Jį mėgsta 90 žmonių. „STOP pedofilijai Lietuvoje!“ mėgsta 38541. Stankūnaitės puslapį mėgsta 221. Štai dar vienas faktas.

2012 03 29
Priešiškus straipsnius būtinai reikia skaityti, nes mes juk už tiesą. Mes nesam fanatikai. Skaitant priešiškus straipsnius, mes sužinome kitos pusės argumentus. Svarbiausia – atskleisti tiesą. Žmonės klysta dėl nežinojimo, yra suklaidinami manipuliacijomis. Labai svarbu kantriai analizuoti ir atremti melą, pasinaudojant tiesa. Iš teksto supratau, kad autorius yra patyręs smurtą. Matyt giliai įsirėžusį, nes čia mini. Arba tai gali būti melas. Autorius neprisistatė. Tai taip pat yra iškalbingas faktas. Jei sakai tiesą – nėra ko bijoti. Autorius turėtų dirbti žiniasklaidoje, jei sako montavęs medžiagą nuo istorijos pradžios. Žinant autoriaus tapatybę, galbūt sulauktume jo bendraklasių, kolegų atsiliepimų. O gal čia viskas išgalvota ir parašyta už pinigus ar per prievartą?

Įrodymų yra daugiau nei reikia, kad užbaigti Ūso pedofilijos bylą. Tačiau nepamirškim, kad buvo veikėjų ir be Ūso. Man skaudėjo širdį, kai Furmanavičių laidojo su Lietuvos vėliava. O kur dar tečiasis šviesusis? O antra mergaitė? Pedofilijos byla neturi baigtis tik Ūso byla. Kitaip mes laimėsim tik vieną mūšį, bet ne karą.

Prisimenat, 1990-ais mums irgi sakė, kad mes griaunam valstybę, kad vedam šalį į chaosą. Taip, mes vėl griaunam blogio imperiją, tik dabar išsikerojusią mūsų viduje. Melo, veidmainystės, savanaudiškumo, abejingumo imperiją. Prisidėk ir Tu!

Žaviuosi Neringos pasiaukojimu, profesionalumu. Įstrigo jos elgesys Arno Klivečkos Sąmokslo teorijoje. Profesionaliai išnaudojo kiekvieną suteiktą minutę. Ne emocijoms, bet faktams, tiesai. Gal dar kas išgirs, praregės.

Iš tiesų. Kaip viskas primena 1991-ųjų sausį. Šilti, nuoširdūs žmonės, pasiaukojimas dėl bendro tikso. Apspitę televizorius. Tada – radijo aparatus.

Valio! Atsirado Lietuvos vėliava! Dabar čia Lietuvos širdis! ... Nebe parlamente...

Žurnalistai, menininkai, skubėkit į Garliavą!
Čia kuriama Lietuvos istorija ir ateitis. Čia gimsta naujas Sąjūdis. Už tiesą, už teisingumą. Lietuva bunda. Skubėkit įamžinti, dalyvauti, prisidėti, pajusti.

2012 03 26
Žmonės! Dar yra žmonių Lietuvoje!
Jų buvo 1991 metų sausio 13-ąją, kai reikėjo apginti Lietuvą, jų yra ir dabar, kai reikia apginti vargšą nuskriaustą vaiką. Ar gali būti kas nors svarbiau?
Dabar Lietuvos laisvė yra čia. Nes ko verta valstybė, kuri negali apginti vieno vaiko?

2012 m. balandžio 21 d., šeštadienis

Klausimas Valdui Adamkui


Valdą Adamkų laikiau moraliniu autoritetu. Dabar tai susvyravo. Vieni sako, kad jis CŽV agentas, atsiųstas į Lietuvą įtraukti dorus lietuvius į amoralaus amerikietiško gyvenimo pinkles. Kiti sako, kad jis KGB agentas. Kaip gi kitaip jis galėjo nevaržomai keliauti po Lietuvą sovietiniais laikais? Aišku, reiktų apsispręsti. O gal tada dvigubas agentas? Tik kurios, visgi, pusės?
Keista ir ta situacija su šlepetėmis. Daug kas tai pabrėžia ir pateikia kaip argumentą teismų neteisėtumui ir neteisingumui pagrįsti.
Ir ta pozicija (gal net jos nebuvimas) dėl pedofilijos bylos ir smurto prieš vaiką. Turėčiau pasigilinti ir apsispręsti, bet nebėra tam laiko – reikia bandyti išgelbėti nekaltą vaiką nuo antros (šiais metais) smurto bangos. O gal pats aptariamasis galėtų argumentuotai atsakyti? Tiesa, pas mus tai dar nepriimta. Pas mus dar į klausimus atsako klausimais arba atsakymais ne į temą.

2012 m. balandžio 17 d., antradienis

Kodėl aš tikiu mokslu, o ne Dievu?


 Mano galva – Dievas yra apgaulė. Tikinčiam žmogui tai gali būti įžeidimas, bet jei žmogus yra nuoširdus tikintysis, jis turėtų atleisti kitam nuoširdžiai klystančiam. Klystančiam ne iš blogos valios, o todėl, kad pasaulį mato kiek kitaip. Nesu nusiteikęs prieš dorus tikinčiuosius.
 Tikėjimas Dievu ar dievais yra tikėjimas be įrodymų – aklas tikėjimas, vedantis į fanatizmą. Dievu gali manipuliuoti bet kas ir bet kaip. Jis yra išgalvotas, todėl atsiranda galimybė laisvai interpretuoti. Juk kiek žmonių – tiek religijų.
 Su mokslu yra kitaip. Kol neįrodei, kol nepatvirtino kiti mokslininkai – gali tikėti, gali netikėti. Tačiau netikėti tuo, kad Žemė skrieja apie Saulę, jau būtų kvaila.
 Rojų galime pasiekti tik per mokslą ir moralę. Mokslas gali padėti išgyventi, nugalėti ligas, senėjimą, planetinio, galaktinio ar Visatos masto katastrofas, tačiau tik moralė gali padėti išvengti susinaikinimo dėl karų, nugalėti silpnybes ir blogį. Sakiau – jei kas moralę pavadintų Dievu, tokiu ir aš tikėčiau.
 Jau dabar yra žinoma, kad mūsų mintys, mūsų sprendimai turi fizinį pagrindą – tai mūsų smegenų veikla. Iki šiol niekam nepavyko įrodyti, kad yra kažkas daugiau, nei smegenų fizikinė-cheminė veikla (tikėjimas nėra įrodymas). Labai tikėtina, kad ir nepavyks, nes smegenų tyrimai sparčiai juda pirmyn. Žinoma, kad matome ne akimis, o smegenimis. Akys yra tik vaizdo kamera. Smegenys apdoroja gaunamus signalus (juos spaudžia, keičia, papildo, rūšiuoja, filtruoja, interpretuoja, …). Tas pat su klausa, uosle, skoniu, lytėjimu. Smegenys pačios gali kurti vaizdus, kvapus, garsus, … Tuomet mes sapnuojame, matome haliucinacijas, vaizdinius. Blogai veikiančios smegenys gali iškreipti realybę arba net kurti naują. Štai jums ir psichologijos, psichiatrijos sritis. Menas, fantazija, kūryba, jausmai – viskas vyksta smegenyse. Ir viskas baigiasi, smegenims mirus. Kol kas nėra jokių patikimų įrodymų, kad yra kitaip. Vėlgi – fantazijos, haliucinacijos, vaizdiniai, sapnai – nėra įrodymai. Džeimso Randžio fondo (James Randi) įsteigtas milijono dolerių prizas (http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html) už bet kokių paranormalių savybių ar reiškinių įrodymą vis dar nėra laimėtas (nuo 1964 metų!).
 Jau dabar turime primityvius minčių skaitymo įrenginius, kurie yra naudojami medicinoje (miego tyrimams, bendravimui su paralyžuotais žmonėmis), kompiuteriniuose žaidimuose (kaip papildomas valdymo įrankis), naujausiuose melo detektoriuose, karinėse technologijose. Pagalvokim apie situaciją, kai įranga tampa tokia tobula, kad nebegalima paslėpti jokių minčių. Dingsta melas, nesąžiningumas, apgaulė. Atsiranda galimybė suvaldyti nusikalstamumą, psichines ligas. Tuomet nebeturėtumėm tokios politikos, teisėsaugos, medicinos, švietimo, kultūros, religijų, ... kaip turime ir keikiame dabar.
 Štai todėl aš tikiu mokslu.

2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Kaip pasiekti Klonio gatvę

Lietuvos širdis – Klonio gatvė, Garliava.

Anot maps.lt - Artojų g., Ireniškiai, Kauno r. sav.
Nuoroda:
Koordinatės:
492574, 6078003 (LKS)
54.838147, 23.884393 (WGS)
54° 50' 17.33", 23° 53' 3.81" (WGS)

Kauniečiams:
Aš važiuoju 6 autobusu. Išlipti stotelėje Jonučiai. Pereiti gatvę ties šviesoforu ir eiti kairėn apie 200m, kol prieisite koplytstulpį su antipedofilijos plakatu. Ten bus Artojų gatvė. Sukti dešinėn ir eidami Artojų gatve, prieisite. Nuo stotelės apie 15 min neskubant.
Maršrutas: Technikos g., Draugystės g., Pramonės pr., V.Krėvės pr., Kovo 11-osios g., Savanorių pr., K.Petrausko g., Kęstučio g., Karaliaus Mindaugo pr., Veiverių g., Garliavos pl, Vytauto g., Stadiono g.
Važiuoja pro bazę, Savanoriais, per centrą.
Savaitgaliais ir švenčių dienomis 6A.
99 ir 97 mikriukai. Išlipti ties perėja už autobuso stotelės Ramybės gatvė.

Yra Klonio gatvė maps.lt (Klonio g. 7, LT-53274, Teleičiai, Kauno r. sav.):

Yra feisbuke grupė: „Važiuoju-Vežu į Garliava“.