2013 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

Klonio gatvės mintys 4

2013 11 18
Kodėl konservatoriai remia Grybauskaitę? Ar ne todėl, kad jiems reikia gelbėjimosi rato gręsiančioje byloje, kur kaltinimai yra net sunkesni, nei Uspaskicho partijos byloje? Kišeninis prokuroras - kvapnus dešrigalis draugystei...
Dar, matyt, prisideda ir Grybauskaitės kurso pakeitimas nuo rytų į vakarus. Tai rodo ir dabartinis puolimas prieš Grybauskaitę. Gal ji antrą kartą išdavė (o gal tik pirmą...) tą patį šeimininką rytuose? Gal rytų šeimininkas jau nori ją pakeisti lojalesniu Paulausku (pasinaudodamas savo kontroliuojama VSD)?

2013 08 27
Kas yra ir nėra provokacija?
Deimantėlės slėpimas yra provokacija, o diplomatų pokalbių paviešinimas tėra tiesos atskleidimas. Mergaitės slėpimas yra tiesos slėpimas su tikslu skaudinti artimus ir neabejingus žmones bei kiršinti, skaldyti visuomenę. Mąstančiam žmogui kyla pagrįstas klausimas - ką norima nuslėpti, o kiti nekramtę nuryja brukamą melą. Laimingo, sveiko vaiko parodymas visuomenę nuramintų, tačiau ji ir toliau slepiama, specialiai skleidžiami visokie gandai. Tai naudinga Lietuvoje įsitvirtinusiai oligarchijai, nes suskaldyta visuomenė yra nepajėgi pasipriešinti.

2013 06 01
   Pastaruoju metu jaučiuosi nesaugus. Nekalbant apie policiją, kuri įsijungė į karą prieš savo šalies žmones, net vaikus. Nekalbant apie prokuratūrą, kuri meluoja kaip Stalino ir Gebelso laikais, kurpia bylas tiesą sakantiems ir už tiesą stovintiems. Nekalbant apie teismus, kurie dažnai (kai kažkam įtakingam to reikia) to nemato ir priima nelogiškus ir neteisingus sprendimus.
   Aukščiausiai Lietuvos saugumo tarnybai vadovauja nusikaltėlis - pilkasis kardinolas! Ar gali jaustis saugus, kai tave saugo nusikaltėlis? Man neramu, bet šalies vadovai tyli. Kyla klausimas – kodėl?
   Nusikaltėlio dangstymas yra nusikaltimas. Vadinasi ir aukčiausi pareigūnai yra nusikaltėliai. Vėsaitė išlėkė iš posto dėl daug menkesnio nusižengimo...

   Jei kam dar kyla abejonių dėl Vaišnoro, galima jį pasodinti į tą pačią poligrafo kėdę, į kurią jis sodino Giržadą su Gailium...

2013 05 21
Mąstantis žmogus mato, kad apie dabartinę Deimantės būklę nėra jokių patikimų žinių, tačiau dauguma juk apie tai nemąsto. Melas skirtas jiems pasiguosti dėl savo nusikalstamos laikysenos. Juk net nusikaltėliai ieško pasiteisinimų... Mūsų uždavinys - belstis į jų sąžines. Tiesos žodžiu.

2013 05 03
Garbės neįmanoma atgauti už jokius pinigus...

2013 04 28
Kodėl taip intensyviai ir sistemingai skaldoma visuomenė?
Viena pagrindinių priežasčių, kodėl yra kurstomos tokios istorijos kaip pakaunės pedofilijos istorija – visuomenės kiršinimas ir skaldymas. Supriešinta visuomenė negali susivienyti daug svarbesniems tikslams. Tokia visuomenė yra silpna, ja lengviau manipuliuoti.

2013 01 11
Artėja prezidento rinkimai.
Gal mes ne nuo to galo pradedam rinkti? Manau, pirmiausiai turėtume susidaryti kriterijų sąrašą, koks turi būti Vilties Prezidentas ir tik po to rinkti žmogų, labiausiai jį atitinkantį. Ir tik po to pradėti reklamuoti. Tas pat kaip su valstybe. Pirma turime sutarti dėl principų, strategijos, o ne aklai blaškytis...
Kriterijų sąrašas turėtų būti priimtinas didžiajai daugumai dorų žmonių. Jis turi turėti objektyvius vertinimo kriterijus su jiems priskirtais svarbumo koeficientais.
Pvz.: sąžiningumas, intelektas, vadovavimo gebėjimai, iškalba, politinė patirtis, ...

2012 12 09
Šiandien gimė tokia mintis. Labiausiai reikia dėti pastangas skleisti tiesą Lietuvos intelektualams ir kitiems įtaką turintiems žmonėms. Mintis kilo po penktadienio konferencijos VU, kur Leonidas Donskis prisipažino, kad apie Garliavos įvykius neturi pakankamai informacijos, kad galėtų susidaryti nuomonę ir diskutuoti. Taip yra su dauguma tokių žmonių. Arba jie neturi pakankamai informacijos, nes nesigilino, arba jų nuomonę suformavo melaginga žiniasklaida. Mes per žiniasklaidą gausiai transliuot negalim, nes neturim pinigų, taigi plačiųjų masių požiūrio nesuformuosim. Mums gali padėti garbūs ir įtakingi žmonės, jei juos pasieks tiesa. Reikia rengti susitikimus su profesoriais, įmonių, organizacijų vadovais. Parodžius tiesą šiems žmonėms, galima tikėtis, kad jie tiesą paskleis plačiau – studentams, darbuotojams, kolegoms, draugams. Taip galime pasiekti Sąjūdžio rezultatą. Persilaužimas įvyks tada, kai tiesa pasieks pakankamą skaičių įtakingų žmonių. Taip įvyktų persilaužimas žiniasklaidoje, viešojoje nuomonėje. Formuotųsi spaudimas visoms likusioms valdžioms (Seimui, vyriausybei ir teismams), skatintų apsivalymą ir moralinės kartelės kėlimą.

2012 12 03
Kiekvienas sau susigalvoja gyvenimo prasmę. Kažkam tai yra kuo didesnis turtas, įtaka, valdžia. Kažkam - viską atiduoti šeimai, vaikams. Tokie tikslai yra siauri, egoistiniai, vedantys į niekur. Žinoma, taip visad buvo ir dar ilgai taip bus, kol žmonija susinaikins arba kol dauguma pasieks aukštesnį sąmoningumo lygį. Mūsų požiūriu normalesnėse valstybėse tas sąmoningumo lygis yra aukštesnis, todėl jie ir gyvena geriau (ir materialia, ir teisingumo prasme). Kai tai supranti, sąžinė nebeleidžia leistis į žemesnį sąmoningumo lygį. Kai pradedi matyti plačiau ir suvokti visos civilizacijos, visos planetos, visos visatos raidą, atsiranda kiti poreikiai, kiti tikslai. Tai tarsi nušvitimas religijoje.
Pasirenki tiesos kelią ir juo eini, stengdamasis skleisti tiesą. Nesvarbu, kad kažkas nesupranta, kažkas šaiposi, kažkas puola. Aklas žmogus nemato kur eiti, todėl blaškosi apgraibom. Praregėjęs - mato tiesos kelią ir turi galimybę juo eiti. Ne visi jį pasirenka dėl sunkumų, bet kiti keliai veda link liepto galo...

2012 12 02
Kol kas dar kiekvienas gali išvažiuoti. Aš čia liksiu bent jau tam, kad tokia galimybė neišnyktų... O jei rimtai, tai pasiteisino net visiškai beprasmiškomis atrodžiusios partizanų aukos. Net tų, kurie galėjo to išvengti. Matyt čia yra gyvenimo prasmės klausimas, kuris yra svarbesnis už išlikimo. Iš kitos pusės - žmonėms reikia pavyzdžių, tiesos. Kol kas tokių mažuma, bet auga daug gražaus jaunimo. Jiems taip pat reikia pavyzdžių, tiesos. Reikia palaikyti ir plėsti judėjimus už tiesą, kad susidarius palankioms sąlygoms, persverti situaciją į kitą pusę, kaip tai įvyko su Sąjūdžiu. Kažkas turi tai daryti. Nematau šiandien kilnesnio tikslo ir malonesnio buvimo, nei tarp tokių žmonių.
Partizanų aukos vertės nesupratimas yra simptomatiškas. Tas pat pasakytina ir apie 1831 metų, 1863 metų sukilimus. Be tų sukilimų vargu ar būtų galimas 1918 metų Nepriklausomybės aktas. Tokie visuomenę žadinantys ir sutelkiantys aktai nepraeina be pėdsakų. Jų vaisius skina ne viena karta. Ne be reikalo net Stalinas sunkiausiu karo metu platino "Karą ir taiką"...
Šalies turtingumas tiesiogiai priklauso nuo teisingumo lygio. Tai ir reikia išaiškinti tiems, kas skursta. Kuo mažiau teisingumo, tuo didesnis atotrūkis, tuo mažiau efektyvi ekonomika. Baudžiauninkas yra žymiai mažiau efektyvus už laisvą profesionalą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą