2012 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Klonio gatvės mintys 3


2012 11 23


Aš puikiai suprantu tuos žmones, kurie aštrias diskusijas laiko bereikalingomis, net pavojingomis. Anksčiau ir aš taip maniau. Geriau aštrių temų neliesti, geriau užsimerkime ir dirbkime bendram tikslui. Rinkimai parodė, kad klydau. Ir tai buvo taip akivaizdu – keista, kad to nesupratome. Tuo pasinaudojo nesąžiningi žmonės ir praktiškai jau sužlugdė gimstantį sąjūdį už tiesą ir teisingumą. Tiksliau ne visą sąjūdį, bet vieną svarbią atžalą, kuri galėjo tapti tvirtu ąžuolu.
Kai kam diskusijos esmė atrodo aiški, todėl neprisijungia, tačiau yra ir tokių, kurie nesivelia todėl, kad kažko nesupranta, nenori ar negali suprasti. Kai lieka neaiškumų, žmonės susikuria savus paaiškinimus, pradeda pykti, nusivilti, pradeda tikėti paskalomis, specialiai skleidžiamu melu. Todėl būtina kelti visus klausimus ir ieškoti teisingų atsakymų, suprantamų visiems. Būtent konstruktyvios diskusijos trūkumas ir skaldo žmones, o pikta linkintys stengiasi konstruktyvias diskusijas paversti emocionaliais ginčais, barniais. Aišku, dažnai tai daroma ir ne iš blogos valios, bet iš nežinojimo. Didžiausias įvairių organizacijų priešas – nesusikalbėjimas, vienas kito nesupratimas. Kiekvienas mąsto savo galimybių ir žinių lygyje. Diskusijoje svarbiausia suprasti, ką mano kitas žmogus, t.y. kaip jis supranta tai, ką sako. Todėl reikia klausti, pasitikslinti. Dažnai nukrypstame į šoną tik tam, kad emocionaliai atsikirsti („o tu irgi taip darai“, „o tas dar blogesnis“). Tai žmogiška. Pripažinti klaidas yra sunku, bet be to neįmanomas kelias į tiesą.
Mokykimės diskutuoti argumentuotai. Emocijos, sarkazmas, nekultūringumas – didžiausi diskusijos priešai. Tai taikau ir sau. Neskubėkime atsakyti. Stenkimės suprasti kitą ir tik po to ieškoti argumentuoto atsakymo arba pritarti, jei oponento argumentai yra įtikinami. Prisiminkime posakį „Nepasakytą žodį tu valdai, pasakytas žodis tave valdo“. Būkime pasiruošę pakeisti savo nuomonę, nes ją formuojame pagal savo patirtį ir žinių lygį. Sužinoję kažką naujo – neskubėkime atmesti neišanalizavę. Žiūrėkime ne į apkalbas, gandus, bet į faktus, kritiškai vertinkime informacijos šaltinius. Tikėjimas be argumentų – nėra argumentas.
Diskutuokime, nes tai padeda suprasti vienas kitą ir artėti prie tiesos. Tik žinant tiesą, atsiranda galimybė eiti tiesos keliu.

2012 11 22
Dėkui Algirdui už tiesą

Štai žinutė:
„N. Venckienė: „Drąsos kelias“ – už A. Butkevičiaus skyrimą premjeru
Paskelbta: 2012-11-21 15:53 | Autorius: naujienų redaktorius
Opozicine pasiskelbusi „Drąsos kelio“ partijos frakcija Seime ketina ketvirtadienį palaikyti socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą į premjero postą.
Apie tai po uždaro susitikimo su kandidatu pranešė frakcijos seniūnė Neringa Venckienė.
“Žinių radijo” | ekspertai.eu inf.“
http://www.ekspertai.eu/n-venckiene-drasos-kelias-uz-a-butkeviciaus-skyrima-premjeru/

O štai Algirdo Patacko komentaras po žinute:
„10. Algirdas Patackas 2012-11-22 00:44:00 (81.7.122.226) parašė:
Informacija netiksli. Frakcijos susitikimo su būsimu premjeru nebuvo, bent man apie tai nebuvo pranešta, todėl kalbėti frakcijos vardu neleistina. Po šių pareiškimų nelaikau savęs frakcijos nariu - moraline prasme. Jei šitokia veikla tęsis, nelaikysiu savęs frakcijos nariu ir formaliai. Kai buvau kalbinamas dalyvauti DK veikloje, šitokios politinės nuostatos nuo manęs buvo slepiamos.“

Baisu, bet dėsninga... Pagarba Algirdui už tiesą, kad ir kokia karti ji būtų... Algirdas - DK frakcijos sąžinė, kurios DK frakcija gali netekti...
Liūdna, bet vadovaujantis Dalai Lamos išmintimi - džiaukimės, kad nusivylimas nevirstų liūdesiu ir nepereitų į neapykantą.
Sužinojome tiesą. Kas gali būti geriau, nei žinoti tiesą? Tik žinodamas tiesą turi galimybę eiti tiesos keliu.

2012 11 21
Dėl Neringos pozicijos Seime verda daug emocijų, bet apibendrinant yra dvi nuomonės. Vieni sako, kad siekti gerų tikslų galima bet kokiais metodais, o kiti - kad gerų tikslų galima siekti tik dorai. Tie, kuriems tinka ir amoralus kelias, save laiko protingais realistais, o idealistus laiko mažiau protingais fanatikais. Dėl protingumo - klausimas yra platus, jį reiktų palikti, kad nesivelti į papildomas diskusijas, o dėl moralinio idealizmo - tai vienintelis teisingas kelias. Tikintys žmonės šį kelią vadina Dievo keliu. Kuo žmogus doresnis, tuo jis teisingesnis. Ir atvirkščiai. Kažkodėl visi nukrypsta į konservatorius - jie tik šiek tiek doresni už darbiečius (t.y. taip pat amoralūs). Tą visi matome - dėl to neverta ginčytis.  Esmė ne darbiečiuose ar konservatoriuose, bet moralėje. Esmė ne tame, kas kiek ko prarado ar gavo, bet kuo tapo - esmė moralėje. Viską turime matuoti ta pačia moraline skale. Tuomet susikalbėsime...

2012 11 17
Galima tikėtis, kad koalicija neatims neliečiamybės darbiečiams (kad neiširtų koalicija) ir tuomet taip pat neatims Neringai, tačiau prisiminus, kad Seimas dirba labai nesąžiningai - naudojamas tas pats atrankinis teisingumas (избирательное правосудие - pvz. Karaliaus - Sacharuko atvejis) kaip teisėsaugoje (nukentėjusieji daromi nusikaltėliais, …) - vilčių mažai. Be to, nuo teisėsaugos slapstytis Seime, einant su velniu obuoliauti - amoralu. Tuomet, cituojant kol kas sparnuočiausią naujojo Seimo frazę - "išsitrina riba tarp melo ir tiesos"... Išsidavė žmogus, pats to nenorėdamas…

2012 11 14
Dauguma žino, kad švarus vanduo yra sveikatos pagrindas. Nešvarus vaduo yra infekcinių, lėtinių ligų, apsinuodijimų priežastis. Stengiamės gerti švarų vandenį.
Tas pat ir su informacija. Švari informacija (tiesa) yra sveiko proto pagrindas. Melas, manipuliacijos veda į neadekvatų elgesį, psichikos sutrikimus. Kaip renkamės švarų vandenį, rinkimės ir informacijos šaltinius, kad sužinotume tiesą ir ją skleistume. Kaip infekuotas žmogus skleidžia užkratą, taip prisisunkęs melo – skleidžią melą. Tiesą žinantis žmogus turi galimybę rinktis tiesos ir teisingumo kelią. Skendintis tamsoje, net ir norėdamas, tokios galimybės neturi.


Gavau klausimą – kaip paprastam žmogui atskirti tiesą nuo melo, kai to melo yra tiek daug ir jis toks įmantrus.

Labai gerai, kai kyla klausimai. Tai pirmas žingsnis į tiesą. Tiesą rasti nelengva, tam reikia kryptingų pastangų. Pats kelias gana paprastas (visi sudėtingiausi dalykai susideda iš paprastų) – reikia atsakingai rinktis šaltinius, lyginti, tikrinti ir mąstyti. Pagrindinis klausimas – „kodėl?“ (ieškoti priežasčių, esmės).
Ar galima pasitikėti ne kartą melavusiu, nusikaltusiu žmogumi, žiniasklaidos priemone? Reikia ieškoti tiesos, faktų, o ne tavo nuostatas patvirtinančių nuomonių ar gandų. Reikia mokytis ir šviestis, nes tai labai susiaurina melagių galimybes.

Gavau dar vieną klausimą. Kaip paprastiems žmonėms reikia pateikti tiesą, kad ją išgirstų suprastų? Normalioje valstybėje tiesą pateikti turi patikima, nepriekaištingos reputacijos informavimo priemonė. Taigi tereikia sąžiningos informavimo priemonės, o jai reikia sąžiningų žurnalistų, sąžiningų žmonių. Tada bet kuris žmogus galės gauti teisingą informaciją. Aišku, jei to norės. Pakankamai sąžiningų informavimo priemonių yra, bet bėda, kad jos yra mažos, neturtingos. Jų reikia ieškoti, reikia įdėti darbo. Nemokamas sūris būna tik pelėkautuose, bet daug kas apie tai nesusimąsto. Vėl sugrįžtame į tą pačią situaciją – demokratijai reikia atsakomybės. Demokratija gera tiek, kiek geras kiekvienas pilietis. Negaliu geru piliečiu pavadinto to, kas elgiasi neatsakingai, rinkdamasis informaciją, ją virškindamas ir balsuodamas. Tas pat ir su pilietiškumu tarp rinkimų – valdžios kontrole, korupcijos toleravimu, sąžiningumu, dalyvavimu protestuose. Kiek esame pilietiški, sąžiningi – tokią valstybę ir turime.

2012 11 04
Pralaimėtas mūšis - nėra pralaimėtas karas. Juolab, kad įvertinus mūsų turėtus resursus, prieš mus mestus resursus - mes triuškinamai laimėjom! Visad sakau, kad pritariu Patacko išminčiai - mūsų laukia maratonas. Šitas sunkus, alinantis sprintas baigėsi, bet maratonas tęsiasi. Suprantu jaunatvišką maksimalizmą, tačiau nugalėti kartų kartoms skiepytą blogį nėra lengva ir greita... Nusivylimas ir abejingumas yra geriausi blogio sąjungininkai. Mokykimės iš sovietinių disidentų. Mums iki jų kančių ir beviltiškos situacijos dar labai toli, o jie ištvėrė ir neprarado viltį ir tikėjimą.

2012 10 29
Pagrindo papildomam džiaugsmui po antro turo nėra, tačiau jo pakanka ir nuo pirmo turo. Dabar jau laikas analizuoti klaidas, jas taisyti, kurti struktūrą, strategiją ir dirbti tiesoje ir šviesoje. Kaip sakė Patackas - laukia maratonas. O aš pridedu - stebuklų nebūna. Stebuklus kuria žmonės.

2012 10 25
Žiūrint į paskutinių penkių metų VSD darbo rezultatus, matau, kad ta klaninė VSD grupuotė paėmė valdžią VSD ir dabar jau tikrai VSD dirba ne Lietuvos labui, o savo grupuotės labui. Gal dar liko vienas - kitas kiek sąžiningesnis žmogus, bet lemiamos reikšmės jis ten jau nebeturi. Tas pat ir prokuratūroje, teismuose, Seime, vyriausybėje, ministerijose, savivaldoje, sisteminių partijų viršūnėse. Sąžiningų žmonių yra visur, bet jie nebeturi pagrindinių sprendimų galios.

2012 10 16
Visus sveikinu su pergale! Paskaičiavus turėtus litus ir gautus mandatus – mes laimėjom! Dar įvertinkit, su kokiu vieningu ir kryptingu visų sisteminių partijų ir jų kontroliuojamų institucijų priešiškumu susidūrėme.
Džiaugiuosi, nes mano pirminiai lūkesčiai (prieš prasidedant rinkimų kampanijai) buvo viršyti. Prognozavau, kad DK neperlips barjero. Vykstant kampanijai, prognozavau, kad gaus iki 10 vietų (kas kartu važiavo, tikriausiai prisimena). Panašu, kad pataikiau, bet dar yra galimybė viršyti ir tai.
Turime susitelkti paskutiniems sprinto metrams. Liko pusantros savaitės ir dabar reikia padėti tik vienuolikai kandidatų. Reiktų su jais susisiekti ir išsiaiškinti, kuo galime padėti.
Klaipėdos komanda turėtų padėti Puteikiui.
Vilniaus komanda - Stancikienei ir Neringai.
Garliavos komanda - Skučienei.
Kauno komanda - Kupčinskui, Dručkui, Patackui, Žymančiui, Stomai, Danilevičiui ir Varkalai. Šiauliečiams ir kitiems (jei gali) siūlau prisijungti prie Kauno komandos, nes Kaune turim daugiausiai darbo.

2012 10 12
Ar tik aš nerandu, ar išties nėra naujų apklausų rezultatų? Netikiu, kad tyrimų nedarė. Prieš pat rinkimus visada daro ir daro visos save gerbiančios tyrimų bendrovės. Tad kodėl neskelbiami rezultatai? Gal todėl, kad jie labai nepalankūs valdančiam klanui? Jei žmonės sužinos, kokį palaikymą turi „Drąsos kelias“, tas palaikymas dar ženkliai padidės, nes visada labiau balsuojama už tuos, kurie turi realias galimybes peržengti barjerą ir gauti pakankamai daug vietų. Gal visgi lažybų bendrovės turi tuos rezultatus ir todėl prognozuoja pergalę DK?


2012 10 02
Kas vyksta Kaune: “Sveikiname Kauno policiją su angelų sargų diena!”.
Ir aš prisidedu...
Kažin, ar gavo premijas už smurtą Garliavoje? O už vaikų, krantinėje kreidelėmis rašančių žodį TIESOS, suėmimus? Už tų vaikų tėvų persekiojimus? Už Garliavoje nukentėjusių žmonių persekiojimus?...
Linksmos šventės, sargai!
Specialūs sveikinimai sargui - pasaulio sambo vicečempionui Mindaugui Gušauskui, nukentėjusiam tarnybos metu (http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/861/53/d,detalus/). Sužalojusiam ranką Neringai Venckienei ir po to nesugebėjusiam apsiginti nuo dvigubai lengvesnės sužalotos moters. Linkime pasveikti!
Pakelkit vaiko ašarų taurę ir iki dugno!

2012 09 14
   Manau, darome klaidą, juodus darbus nurašydami mistiniams klanams, chuntoms, kurdami įvairias sąmokslo teorijas ar joms pritardami. Tai lengvas kelias. Nereikia giliau kapstyti - tikrinti, analizuoti, dėlioti, faktus už ir prieš, lyginti tikimybes. Taip išvengiama sunkaus darbo, reikalaujančio daug laiko, ištvermės, kruopštumo, proto pastangų.
   Darbus daro žmonės. Aišku, jie būna vienaip ar kitaip susiję, būna net susijungę į realias nusikalstamas grupes, turinčias struktūrą ir hierarchiją arba tiesiog vienijami bendrų tikslų ir motyvų. Jei turime patikimų duomenų apie konkrečius žmones, jų ryšius, organizuotumą, veiklą, tuomet organizuotos grupės, chuntos ar klano pavadinimai tinka. Kitu atveju, tai neperžiangia sąmokslo teorijos lygio.
   Sąmokslo teorijos yra labai naudingos konkretiems nusikaltimus darantiems žmonės, nes jų neidentifikuoja ir atsakomybę perkelia mistinei grupei. Tai menkina mūsų poziciją, nustumia ją į primityvaus aklo tikėjimo lygmenį. Kova su klanu virsta kova su vėjo malūnais.
   Konkrečius juodus darbus daro realūs žmonės. Turime dėti pastangas, kad išsiaiškintume ir paskelbtume jų pavardes ir nusikaltimus. Jie to labiausiai bijo, nes kiekvienas į šviesą ištemptas nusikaltėlis tampa mažiau pavojingu. Apie jį sužino aplinkiniai, jį atidžiau stebi, jo veikla tampa suvaržyta. Idealiu atveju – nusikaltėlis sėda į teisiamųjų suolą ar yra patraukiamas nuo galios svertų (pareigų, finansinių išteklių, informacijos šaltinių). Šiuo metu negalime tikėtis, kad korumpuota teisėsauga teisingai tirs ir baus nusikaltėlius, tačiau viešumas jai daro didelį spaudimą ir ji nebegali priiminėti aiškiai neteisingų ir įstatymams prieštaraujančių sprendimų. Turime kaupti ir dėlioti veikėjų pavardes ir darbus, kad pamatytume aiškesnį vaizdą. Tų juodųjų veikėjų nėra daug. Dorų ir sąžiningų žmonių yra žymiai daugiau. Tiesiog jie nemato tiesos. Turime padėti jiems pamatyti tiesą ir jie priims teisingus sprendimus. Gal net patys prisidės prie tiesos skleidimo.

2012 07 05
Kodėl ugniagesiai gelbėtojai, tie, kuriais labiausiai pasitiki Lietuvos žmonės, gegužės 17 dieną Klonio gatvėje slėpė savo veidus? Nuo tų pačių Lietuvos žmonių, kurie stovėjo su trispalvėmis, giedojo Lietuvos himną, skandavo „Lietuva! Lietuva!“, medėsi, maldavo apsaugoti vaiką nuo smurto...

2012 06 04
Tiesa yra neatremiamas ginklas. Joks propagandinis melo skydas negali sulaikyti. Blogiui tai baisiausias ginklas. Todėl blogis ir skiria didžiausius resursus, kad paslėpti tiesą. Bijo net ant grindinio kreida parašyto žodžio "Tiesos"...

Konstitucija yra aukščiausias įstatymas (kol neprieštarauja moralės normoms). Skaitykime Konstituciją ir ja vadovaukimės.
Seimo nariai, priimdami antikonstitucinius įstatymus – daro nusikaltimus. Konstitucinio teismo teisėjai, priimdami antikonstitucines nutartis arba nereaguodami į antikonstitucinius įstatymus – daro nusikaltimus. Teisėjai, priimdami antikonstitucines nutartis – daro nusikaltimus. Pareigūnai, vykdantys antikonstitucinius įstatymus, sprendimus ir įsakymus – daro nusikaltimus.
Nusikaltėliai turi būti baudžiami, kitaip jie ir toliau daro nusikaltimus. Vis baisesnius.

2012 06 03
Tėvo diena. Ir gražu, ir liūdna. Ne visi vaikai gali pasveikinti savo tėčius. Tie, kurie pagrobti, kurių tėčiai nužudyti. Negali net ant kapo gėlių padėt...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą