2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

Mano mintys apie religiją



 Religija reikalinga tam, kas tingi ieškoti tiesos, tingi mąstyti. Tuomet daug pastangų reikalaujančios tiesos paieškos pakeičiamos dogma ir apeigomis (saviapgaule, savihipnoze). Tai yra asmeninis šamanizmas, patiriant ekstazę dėl saviįtaigos. Taip nėra artėjama prie tiesos, nes tiesa randama dėliojant faktus, bet ne fantazijas. Tiesa pasiekiama protu, bet ne jausmais.

 Jeigu aš pasakysiu, kad vakar bendravau su ateiviais, atsiras žmonių, kurie patikės, bet jų bus nedaug. Jei aš pasakysiu, kad kai vakar meldžiausi, man pasirodė angelas ir perdavė žinią, atsiras daug tokių, kurie patikės. Gal net ta vieta taps šventa ir į ją plauks piligrimai.
 O juk tai tas pats. Geriausiu atveju tai tik smegenų sukurti vaizdiniai, garsai. Tai tik sapnai, haliucinacijos ar iliuzijos. Blogiausiu atveju – tai tiesiog melas.

 Jeigu kas moralę pavadintų Dievu, aš tikėčiau į tokį Dievą.

 Jeigu žmonės savo laiką ir kitus resursus, kuriuos skiria religijai, skirtų savišvietai, jų pačių, jų šeimų narių ir visos visuomenės gyvenimas ženkliai pagerėtų tiek fizine, tiek emocine prasme.

 Pardavinėti pomirtinį gyvenimą netgi labiau apsimoka, nei pardavinėti orą.

 Kur digsta siela, susirgus psichine liga ir tapus daržove? Pavyzdžiui Alzheimerio liga, demencija (silpnaprotystė). Tai įrodo, kad sielos yra tik tiek, kiek sukuria smegenys. Smegenys sukuria sielą, smegenys sukuria ir Dievą. Mirus smegenims – miršta ir siela. Ir Dievas...

 Religija – mokymas apie tai, ko pats nesupranti. Panašu į tai kaip vaikas moko kitus apie pasaulį. Be jokių mokslinių žinių (patikrintų, patikimų). Tiesiog kas šauna į galvą.
 Negalima mokyti kitų, kol pats nesupranti. Supranti – reiškia išnagrinėjai šaltinius, patikrinai, įsitikinai teisingumu. Kitaip - tai yra blevyzgos.

 Tikėjimas ir tiesa. Pilnos psichiatrinės ligoninės tikinčių, kad jie sako tiesą, kad tai, ką jie sako, mato, girdi yra tiesa. Tačiau sveiko proto žmonės taip nemano...

 XXI amžius už lango. Atėjo laikas kunigus keisti psichologais, psichiatrais, lektoriais. O bažnyčias – bibliotekomis.

 Kodėl velnias nebijo kryžiaus? Todėl, kad kryžius tarnauja velniui. Baisiais nusikaltimais, apgaule, melu, ...

2 komentarai:

  1. Pavadinkime Jį Dievu. Nebūtinai Kristaus Tėvu. Ir nebūtinai Jis turi būti piešiamas Krikščioniškom spalvom, tiesiog tas, kuris sukūrė šią aplinką. Ir nustatė šiuos, galima tarti, gamtos dėsnius. Per daug sutapimų, kad tai, kas mes ir kuo mes gyvename būtų atsitiktinumai. Paprasčiausiai netikėti niekuo yra Žiauriai sunku. O, įrodinėti krikščioniui, kad jis niekais užsiima - tai įrodinėti menininkui, kad jo kūrinys nieko vertas. Fanatikų yra visur, ne išimtis ir mokslas. Kaip netapti fanatiku antireligijoje?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kad netapti fanatiku antireligijoje, reikia blaiviai mąstyti, remtis faktais, diskutuoti argumentuotai, neapsiriboti mąstymo dogmomis, būti pasiruošus pripažinti klaidas. Fanatizmas yra faktų atmetimas. Tikėjimas faktais nėra fanatizmas.
    Grįžtant prie atsitiktinumų, tai jei laikome, kad mūsų Visatos dėsnių savaiminis susikūrimas yra labai mažai tikėtinas, tai kūrėjo egzistavimas yra dar mažiau tikėtinas. Be to, kas tada sukūrė kūrėją?

    AtsakytiPanaikinti